Naujienos
„Nacionaliniai cepelinų gaminimo ypatumai"


Paskelbta 2019 06 17

Puikiausiai praleista sekmadienio popietė su vaikų globos namų auklėtiniais edukacijoje „Nacionaliniai cepelinų gaminimo ypatumai" kaimo turizmo sodybos „Pakalnė" virtuvėje. Gaminome cepelinus pagal tautinio paveldo receptą. Taip kaip tai darė mūsų močiutės – rankomis, ir be jokios pagalbos. Paruošta 140 cepelinų su varške, kepenėlėmis bei mėsa. Šie jaunuoliai dalyvavo visame cepelinų gamybos procese: nuo bulvių skutimo, tešlos, įdarų paruošimo, cepelinų formavimo, virimo ir iki valgymo. Smagiausia ir skaniausia dalis - cepelinų ragavimas.        
Dėkoju sodybos šeimininkams J. ir E. Aukštakiams už buvimą kartu, visapusišką pagalbą (patalpos, produktai). 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Teksto autorė:

RRKC Šiluvoje kultūrinių renginių organizatorė Birutė Greicienė

Teksto nuotraukos Birutės Greicienės ir Jolantos Aukštakienės